Jungheinrich – литиево-йонната технология – усъвършенствана

Jungheinrich – литиево-йонната технология – усъвършенствана

Jungheinrich е пионер в областта на електромобилността в продължение на десетилетия.

Още през далечната 1953 г. д-р Фридрих Юнгхайнрих проектира и произведе първия електрически повдигач, с което положи основите на лидерската позиция на Jungheinrich в тази сфера към днешна дата. 

Днес познаваме литиево-йонната технология от телефони и лаптопи, но благодарение на Jungheinrich от 2011 г. тази технология се разпространява и в складовете по целия свят.  

За разлика от оловно-киселинните и геловите батерии литиево-йонните батерии са по-мощни, по-издръжливи, по-сигурни и не на последно място – не изискват никаква подръжка. 

Jungheinrich разработва и произвежда литиево-йонните батерии и зарядни устройства за тях самостоятелно, като за тази цел инвестира в собствен завод за литиево-йонни батерии и зарядни устройства за тях. 

Тайната на успеха на Jungheinrich е в интелигентния синхрон и перфектната комуникация между всички вложени технически компоненти.

От 2017 г. почти всички машини от портфолиото на Jungheinrich се предлагат с литиево-йонни батерии. С нарастващото серийно производство намаляват и цените им, което увеличава техния брой, а това позволява развитието на тази технология в реални условия. От това печелят не само клиентите на Jungheinrich, а и природата, защото разпространението на електрификацията намалява вредните емисии, които са актуална и наболяла тема днешно време.

Като водещ в сектора на интралогистиката Jungheinrich заема лидерска позиция и в сферата на литиево-йонната технология, което дава преднина и на клиентите. Литиево-йонните батерии увеличават товарооборота чрез по-краткото време, което е необходимо за тяхното зареждане, а също така и намаляват разходите за сервизиране. Тези предимства позволяват на клиентите на Jungheinrich да се фокусират изцяло в техните основни цели. Особено при работа на повече смени това е решаващо предимство. Подемниците могат да работят почти без прекъсване – необходимата мощност е налична по всяко време.

Друго предимство на литиево-йонните батерии е техния дълъг живот!

Поради тази причина Jungheinrich дава без прецедентната гаранция от 5 години или 10 000 цикъла на батерията!

Close Menu
×
×

Cart