Jungheinrich – „Готи Петрунов“ ООД и „ФЬОНИКС Фарма“ ЕООД

Jungheinrich – „Готи Петрунов“ ООД и „ФЬОНИКС Фарма“ ЕООД

През 2020г. „Готи Петрунов“ ООД, съвместно с „ФЬОНИКС Фарма“ ЕООД реализира проект „Проектиране и внедряване на ефективна логистична концепция, и доставка на логистично оборудване Jungheinrich за складовата база в град София“.

 

От основаването на ФЬОНИКС Фарма преди повече от 20 години насам компанията се радва на особено динамично трансгранично развитие. 

Търговията на едро с фармацевтични продукти е фокусът на бизнеса на ФЬОНИКС Фарма. Като част от PHOENIX Group фирмата предлага редица услуги, осигуряващи ежедневни и безпроблемни доставки на лекарства и други продукти, свързани със здравеопазването. В световен мащаб всеки ден доставят около 10 милиона опаковки навсякъде, където са необходими. Надеждно, бързо, национално покритие в 27 европейски страни.

ФЬОНИКС Фарма ЕООД осигурява 100% национално покритие на територията на България, благодарение на своя дългогодишен професионален опит и складовите си бази разположени в 4 ключови точки в страната – София, Пловдив, Бургас и Велико Търново. Отлично разработената и добре развита дистрибуторска мрежа позволява на компанията да има отлични бизнес отношения с почти всички аптеки и болници на територията на България. Към днешна дата успешно работи с над 3 500 клиенти. Партньорството с над 400 производители дава възможност на компанията да предлага широка гама продукти.

Специалистите от „Готи Петрунов“ ООД, съвместно с ръководния състав на ФЬОНИКС Фарма ЕООД разработиха и внедриха логистична концепция, която да отговаря изцяло на нуждите на клиента като в същото време повишава ефективността на товарооборота в складовата база в град София. За изпълнението на проекта беше избрано следното оборудване и машини марка Jungheinrich, произведени в Германия: 

  • тристранни високостелажни комисиониращи електро-високоповдигачи, с повдигаща се кабина на водача и възможност за ръчно комисиониране на отделни артикули и опаковки, както и обработка на цели палета;
  • високостелажни комисиониращи електро-високоповдигачи с повдигащи се кабина на водача и вилици, за комисиониране на отделни артикули и опаковки;  
  • електро-високоповдигачи с прибираща се работна платформа за водача и възможност за ръчно управление;
  • челни електро-високоповдигачи;
  • електро-нископовдигачи с платформа за водача.

Максималното повишаване на ефективността на товарооборота в складовата база беше постигнато чрез внедряването на система за индуктивно водене на високостелажните комисиониращи електро-високоповдигачи.

При индуктивното водене повдигачът следва направляващ проводник, който е вграден в пода. Честотен генератор захранва проводника с променлив ток с висока честота (ниско напрежение), който произвежда концентрично електромагнитно поле.

Антените, монтирани на подемника, разпознават това поле и по този начин

се отчита всяко отклонение от правилния маршрут. Процесът на управление в работните коридори е автоматизиран и подемника е в състояние да работи бързо и точно в изключително тесни коридори. Това позволява на същата складова площ да бъдат изградени повече стелажи.

Close Menu
×
×

Cart