Hubtex PhoeniX – страничен товарач с многопосочно управление

Hubtex PhoeniX – страничен товарач с многопосочно управление

Страничните товарачи с многопосочно управление от серията камиони PhoeniX на Hubtex могат гъвкаво да се адаптират към индивидуалните изисквания и нужди на клиента.

Клиентите могат да избират от различни серии със специфични за приложението им дизайни на вилични каретки, кабини, подемни мачти и индивидуални опции за оборудване, за да намерят техното идеално решение. Тъй като тези серии предлагат почти безкраен брой възможни комбинации, страничният товарачи с многопосочно управление на Hubtex може да бъде перфектно адаптиран към всеки клиент за постигане на оптимални резултати.


 За комфорта на оператора:

> Перфектна видимост във всички посоки

> Мачта с ясна видимост в посока на движение А

> Ергономичен дизайн на кабината

> Лесен достъп

> Опростена смяна на батерия

Технически ползи:

> Повишен капацитет на батерията (48 V)

> Ниска консумация на енергия

> Патентовано управление HX

Иновации:

> Електрическо управление

> Готов за AGV

> Позициониране на превозното средство и навигация

> Дисплей с визуализация на тегло и претоварване в зависимост от височината на повдигане

Увеличеният капацитет за съхранение осигурява оптимална употреба на наличното пространство.

Страничният товарач Hubtex PhoeniX може да навигира в тесни коридори безпроблемно. Разстоянията между рафтовете могат да бъдат сведени до минимум, създавайки повече място за допълнително съхранение. По този начин PhoeniX увеличава капацитета на съхранение и благодарение на това, предлага оптимално използване на пространството.

По-тесни коридори благодарение на карите за стифиране.

Превозните средства могат да се използват за дълги или тежки товари и предлагат товароносимост от 1,5 до 7,0 тона за големи по обем товари.

> Електрическо задвижване

> За вътрешно и външно приложение

> Обработка / транспорт / комисиониране на поръчки

> Лесно управляем в тесни коридори

 

Преди и след Hubtex PhoeniX

 

Всички превозни средства Hubtex са специално произведени индустриални камиони, които могат да бъдат съобразени с вашето конкретно бизнес приложение. За да задоволи всички вашите изисквания, Hubtex предлага разнообразие от различни опции за оборудване.

Шофьорска кабина

Просторната кабина предлага на водача възможно най-голям комфорт и свобода на движение. Цялата информация за камиона е ясно изобразена на цветния дисплей HIT3 (информационен терминал Hubtex). В повечето варианти на кабината HIT3 e монтиран на регулируемо държащо рамо, така че операторът да може индивидуално да изберете оптималната позиция на терминала. 

Всички хидравлични функции и функцията за избор на посока се контролират стандартно чрез ергономичния многофункционален джойстик. Височината и ъгълът на кормилната колона може да се регулира, за да предложи на водача допълнителен комфорт.

 

Ергономичност

Просторният и ергономичен дизайн на работното пространство в кабината предлага по-голяма свобода на движение и неограничен изглед от всички страни. Вибро-изолираната кабина и ресорната регулируема седалка, осигуряват гладка работа и намаляват умората, с което щадят и предпазват здравето на водача.

Оптимална видимост във всички посоки

Благодарение на новото поколение кабини, които вече са се доказали като успешни в други серии, и модернизацията на съществуващите типове мачти, камионите предлагат най-добрата видимост в своя клас.

Джойстик с вграден превключвател за посоката

Всички хидравлични функции, както и предварителен избор на посока на задвижване, може да се контролира плавно и с прецизност до милиметър с помощта на джойстик, разработен от Hubtex. Критични движения като повдигане, спускане, повдигане и прибиране на мачта, наклон на вилицата и регулиране на вилицата могат да бъдат задействани бързо и безопасно, без да се налага да променяте захвата си.

Аксесоари за кабината

> Работен фар, който може да се регулира ръчно от кабината

> Ръчно регулируем светодиоден работен фар на горна част на кабината

> Мигащ фар

> Вътрешно осветление на кабината

> Радио/CD включително два високоговорителя

> Напълно запечатана кабина

> Заключваща се врата с плъзгащ прозорец (Q кабина)

> Електрическо отопление

> Чистачка за предно стъкло

> Отопляема шофьорска седалка (Q кабина)

Варианти на кабината за най-тесните работни коридор и възможно най-голям комфорт:

> Кабина с напречни седалка (Q кабина)

> Кабина с диагонална седалка с фиксирана седалка (DF 770)

> Кабина с диагонална седалка с въртяща се седалка (DS 770)

> Кабина с диагонална седалка XL (DXL)

> Кабина със странично разположена седалка (L)

> Кабина правостояща (SU)

Рамка тип махало

Състоящата се от две части рамка на шасито, която е изпитана в продължение на десетилетия, гарантира, че всички колела са в постоянен контакт със земята. Камионът незабавно компенсира всяка неравност на земята. Това предпазва както компонентите, така и здравето на оператора. Освен това предотвратява появата на пукнатини в рамата на шасито.

Рамка тип махало

 

Многопосочна система на управление

При надлъжно движение PhoeniX може бързо да транспортира дълги материали през тесни врати и проходи. Подемникът може да се използва и като конвенционален челен товарач при напречно движение. Кръгово движение в статично положение прави бързото завиване възможно. Диагонален режим на задвижване позволява безопасно управление при товарене и разтоварване на камиони.

Многопосочна система на управление

 

Опционална HX-многопосочна кормилна система

Мобилността на камиона е голямо предимство и може да спести до 50% от пространството в склада. Оборудван с патентованата система за управление HX, която се предлага единствено от Hubtex, PhoeniX може да превключва от надлъжно към напречно движение без спиране. Това намалява времето, необходимо за регулиране на колелата и предлага оптимална маневреност.

Подемни мачти и носачи тип вилица

Стабилни и здрави подемни мачти, произведени в предприятието, с вътрешна защитена хидравлика и големи резерви за товароносимост. Hubtex произвежда различни подемни мачти и носачи на вилици за безопасно и ефективно транспортиране на товари от всякакъв вид. Хидравличното регулиране на вилиците и страничният превключвател също се предлагат като опции.

Телескопична носеща вилица

За изключително нестабилни дълги стоки или товари с различна дължина HUBTEX произвежда телескопични носачи на вилици с опция за 2 или 4 рамена на вилиците. Версията и диапазонът на регулиране могат да бъдат съобразени с товара.

Горна носеща вилица с две допълнителни рамена на вилицата 

Горната носеща вилица със система за бърза смяна се предлага като опция за ръчно повдигане със стандартна носеща вилица тип I. Тази опция е предназначена за краткотрайно обработване на дълги товари.

Вилка 

Hubtex предлага подходящите рамена на вилката за всяко приложение. Като съществена част от устройството, рамената на вилката подлежат на специфични изисквания. Използването на висококачествени продукти гарантира минимално износване при висока товароносимост.

Помощни средства за съхранение

Допълнителни помощни средства за съхранение се предлагат от HUBTEX за безопасна и ефективна работа при голяма височина на повдигане или плътно поставени рафтове.

Системи за навигиране на трасето

Hubtex предлага три различни вида релсови системи за навигиране в тесни коридори за максимално използване на наличното пространство за съхранение. С безопасно разстояние от само 100 мм ширината на прохода се свежда до минимум.

  1. Водещи ролки на стелажа по трасето
  2. Индуктивно водене по трасето
  3. Оптична система за водене по трасето

 

1. Водещи ролки на стелажа по трасе | 2. Индуктивно водене по трасе | 3. Оптична система за водене по трасе

 

Персонални системи за сигурност в склад с тесни коридори

Hubtex предлага две различни системи за лична сигурност. 

  • Стационарна защита на коридорите

> Алтернатива на мобилните лични предпазни средства

> Автоматично защитно устройство

> Защита на хора при използване на индустриални колички в тесни коридори

> Икономично ефективна алтернатива за до три коридора за съхранение

> По избор: наблюдение на евакуационните врати/контрол на маршрута за евакуация

Стационарна защита на коридорите

 

  • Мобилна защита на коридорите

> Мониторинг на коридорите за съхранение чрез два лазерни скенера

> Ако в коридора бъдат открити хора или препятствия, вашият HUBTEX спира автоматично

> Може да се използва независимо от броя на коридорите за съхранение

> Системата засича до два коридора.

Мобилна защита на коридорите

 

Ново и иновативно: лазерна навигация за тесни коридори

Насочване чрез лазерна навигация

Лазерната навигация на базата на обекти използва необработени данни от скенери за лична защита или 2D лазерни скенери. Системата за управление на превозното средство HUBTEX създава карти на околността въз основа на получените данни. След това превозното средство идентифицира собствената си позиция върху картата и може да следва определени маршрути с точност до +/- 15 мм. Процесът взема предвид промените в околната среда.

Лазерна навигация за тесни коридори

 

Автоматично позициониране на превозното средство 

Хоризонталното и вертикалното позициониране на превозното средство се предлага като допълнение към лазерното локализиране. Позиционирането на багажното отделение се определя от устройство за хоризонтално и вертикално позициониране и сензорен панел в кабината. Позиционирането на багажника се активира, след като позицията на багажника се въведе ръчно в сензорния панел на HUBTEX. Чрез натискане на “повдигане” на джойстика и натискане на педала на газта рафтът бива приближен полуавтоматично.

Свързване с WMS

Следващият етап за постигане на автоматично позициониране на превозното средство е свързването на многопосочния камион със системата за управление на склада (WMS). Целевата височина за складиране/получаване се предава директно от WMS към системата за автоматично позициониране на превозното средство. Шофьорът просто трябва да активира функцията за повдигане. При повдигане вилицата автоматично спира на правилната височина.

Автоматизация стъпка по стъпка

Съществуват много възможности за използване на електрически многопосочни странични товарачи. HUBTEX вече предлага голям брой взаимосвързани системи.

Например, често има естествен преход от асистирана работа, например с интелигентно водене по маршрут, към работа по трасе и по-късно към автоматизирана работа. В бъдеще дори сложните транспортни задачи ще се изпълняват автоматично, а многопосочните странични товарачи могат да бъдат напълно интегрирани в автоматизирани производствени процеси.

Close Menu
×
×

Cart